Briga za okoliš


Tvrtka Weltplast d.o.o. je prva tvrtka na ovom području koja već duži niz godina posjeduje cjelokupnu tehno-logiju za recikliranje polimernih materijala, čime je značajno pridonijela zaštiti i očuvanju okoliša, te pokrenula aktivnosti na uvođenju međunarodnog sustava za zaštitu okoliša ISO 14001.

Primaran naglasak u svakom proizvodnom procesu i ukupnom proizvodnom asortimanu je briga za očuvanje prirode.

okolisna
weltplast-gea-vrecice-za-otpatke


gea-zena-kupi-otpatkeVelika novost u Weltplastovom asortimanu je Gea® linija vrećica. Uz nemjerljivu uporabnu vrijednost, Gea® vrećice ističu se i kvalitetom koja odskače nad konkurencijom. Vrećice su proizvedene u skladu s EU direktivom 94/62/EC i dopunom 2004/12/EC čime se smanjuje ekološko opterećenje u primjeni.

Veličina, boja, oblik i izgled Gea® vrećica su iznimno raznoliki i zadovoljavaju individualne potrebe korisnika. Proizvode se u tri linije: Gea® Supreme (35, 70 i 120 litara), Gea® Extra (40, 80, 120 i 140 litara) i Gea® Professional (40 i 120 litara).
download_gea
Treba istaknuti i Gea® antibakterijske vrećice koje bitno pridonose većoj higijeni, a time i brizi za zdravlje, što je osobito važno kada se radi o djeci. Takve vrećice sadrže antibakterijske dodatke protiv pojave i širenja gljivica, plijesni te ostalih bakterija.

Također, kuhinje više ne moraju “odašiljati” neugodne mirise otpadaka po cijelom kućanstvu jer Gea® Supreme asortiman nudi vrećice koje ugodno mirišu na lavandu i limetu. Mogućnosti su razne, na pojedincima je da odaberu svoj način pomaganja očuvanju okoliša uz Gea® vrećice.

GEA® SUPREME | 35L | 70L | 120L
Sve se proizvode s vezicom koja olakšava njihovo postavljanje i uklanjanje. U ponudi su antibakterijske Gea Supreme vrećice te vrećice koje ugodno mirišu na lavandu i limetu.

GEA® EXTRA | 40L | 80L | 120L | 140L
S vezicom ili bez, prilagođene potrebama korisnika. Novost su jumbo i super jumbo vrećice (120 i 140 litara) koje će savršeno doći svima onima koji imaju potrebu za većom zapreminom vrećica.

GEA®PROFESSIONAL | 40L | 120L
Koriste se u ustanovama poput bolnica, hotela, dječjih vrtića itd. Mogu se naći u setovima ili rolicama, po 10, 20 ili 25 komada.


supreme-extra-professionalJESTE LI ZNALI?
U Hrvatskoj se godišnje odbaci oko 1.2 milijuna tona otpada ili čak 270 kilograma po stanovniku. Zbog tako velike količine još je važnije misliti na pravilno i ekološko zbrinjavanje toga otpada.

ANTIBAKTERIJSKA VREĆICA ZA OTPATKE
antibacterial
Najveći korisnici Weltplastovih antibakterijskih vrećica su bolnice koje u njima zbrinjavaju medicinski otpad, potom hoteli, dječji vrtići i domovi umirovljenika kojima služe za skupljanje najrazličitijih otpadaka i prljavog rublja.